torsdag 22 januari 2009

Soffbyte

Mycket har hänt sen sist. Den kanske största händelsen är att vi blir tvungna att byta bil. Kimmo krockade lätt med en refuge, men skadorna blev ändå så stora (dagens bilar är ju bara plast ) att det inte lönar sig att reparera. Vår bil är ju ändå faktiskt 10 år gammal! Så nu får vi ersättning tack vare försäkringens "lunastusturva" så vi kan köpa en motsvarande men kanske 2 år nyare bil. Vi ska nu försöka klara oss några veckor så att vi kan kartlägga marknaden, dvs inte göra något förhastat köp.
Idag tyckte däremot att tiden var inne för soff-köp. Det är ju rea nu i möbelaffärerna
. Först var vi till Sotka och Asko, men jag ville egentligen till Suomisoffa i Masku för jag hade kollat in deras sofferbjudanden på nätet. När vi kom dit blev vi paffa för affären är jättestor och utbudet är enormt. Vi tänkte att vi knappast kan besluta oss samma dag. Men med hjälp av två expediter hittade vi sen vår nya soffa . (Den är ljusbrun) Visst fick vi betala mer än vi hade planerat, men vi är supernöjda med vårt köp! Rejält fick vi pruta också för vi fick det bästa tyget nästan på köpet + hemtransport :) Soffan har dessutom bäddmekanism, vilket nästan var ett krav. Nå nu gäller det sig bara att bli av med det gamla möblemanget illa kvickt för nästa vecka får vi soffan (vi skulle ha fått den ren i morgon, men vi vill bli av med den gamla först). Om nån vill ha soffa billigt så finns den på huutonet en knapp vecka. I värsta fall för vi den till återvinningscentralen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har verkligen hänt saker i ert liv! Finfin soffa! *avundsjuk*
Vill ni köpa min bil? ;-)

Jessica sa...

Vad är det för fel på den då? :D (Fast snygg är den ju!) Jag tror inte att du vill sälja den så billigt :) Vi är nog starkt inne på att köpa en likadan, har varit nöjda. Ska du sälja din då??