torsdag 17 december 2009

En vecka till jul

Det är det.. Julklapparna är så gott som alla inhandlade, men inte paketerade. Något annat har jag inte gjort inför julen, kvällarna har varit så korta och ofta något extra varje kväll som gör att man inte hinner med något annat än det man absolut måste.

I förrgår var vi på sonens julfest i förskolan. Den ordnades utomhus detta år (kanske pga svininfluensan, epidemin är visserligen över, men det kunde dom inte veta när dom började planera festen). Det var helt mysigt. Det fanns 3 huvudsakliga programpunkter: Först fick vi gå på sagospårning runt fotbollsplanen. (Det skulle vi inte ha klarat utan sonens hjälp) Vackert var det med lyktor och ljus lite här och var, men kallt så attan! -11 grader var det visst den kvällen och mina tår blev till isbitar ren efter en halvtimme, men som tur hade de andra varmt ändå. Efter spårningen dansade vi ringlekar så då fick man ju röra på sig lite, roligt var det också! Efter det fick vi glögg/saft och pepparkaka och det satt ännu bättre :)
Efter det uppträdde barnen med några sånger och sen kom ännu julgubben på besök och alla 40 barn fick varsin påse med sig hem. Oj, ni skulle ha sett barnen :) De var ivriga, men stod snällt på sina platser och väntade på sin tur! Jag tror sonen var sist i tur.. han såg nog lite ängslig ut där, undrade säkert om han skulle bli helt utan.. Hemma var vi först efter barnens läggdags men det gick ok ändå.

Igår var jag tvungen att fara en runda till "stan" (inte stan, bara till Skanssi, men det är ju i Åbo det också) för att köpa nya vinterskor åt dottern, hennes fot har vuxit igen, helt otroligt! I höstas fick hon strl 25 och vi tyckte att hon borde ha växtmån för ett tag, men tji fick vi för nu måste jag skaffa 27 åt henne, expediten ville inte sälja 26 ens.. Och hon älskar sina nya stövlar! "Rosa" säger hon, fastän de är nog mera lila, såhär ser de ut:Tyvärr syns det inte på bilden att de har ett glittrigt "band" framtill och baktill, det är jättesnyggt (och flickigt!). Och mera lila är de.

Inga kommentarer: